GRUPS D’AJUDA MÚTUA

Un Grup d’Ajuda Mútua (GAM) és un espai on els integrants compartim un mateix problema, dificultat o experiència i on ens reunim periòdicament per donar-nos suport mutu entre iguals de manera voluntària.

Hi ha molts tipus de Grups d’Ajuda Mútua, en funció del col·lectiu de persones que decideixen reunir-se. En el cas de la salut mental, tant els grups formats per persones amb un problema de salut mental com els grups integrats per familiars i persones properes tenen un mateix objectiu: oferir suport i comprensió a qui comparteixi una mateixa situació, perquè tothom qui en forma part l’afronti de la manera més positiva possible, i s’hi intercanviïn coneixements i experiències.

Si vols participar en un Grup d’Ajuda Mútua, contacta amb l’entitat més propera per informar-te’n. 

Elemento decorativo
Elemento decorativo

L’AJUDA MÚTUA A SALUD MENTAL ESPAÑA

Els grups d’Ajuda Mútua estan inclosos al programa d’Intervenció Familiar de SALUD MENTAL ESPAÑA, i són una de les activitats més desenvolupades dins del moviment associatiu. Així, al 2016 210 grups, als quals van participar 2.387 persones, a través de 144 entitats, van comptar amb el suport de SALUD MENTAL ESPAÑA per participar en aquest programa, cofinançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat gràcies a l’assignació obtinguda a través de la casella de finalitats socials de la Declaració de la Renda.

MÉS INFORMACIÓ

Vols saber més coses sobre els Grups d’Ajuda Mútua? Vols crear el teu propi grup? Pots consultar la Guia de suport per al moderador de grups d’ajuda mútua d’En Primera Persona, la Federació andalusa d’associacions de salut mental en primera persona o el Document Guia per a la Constitució i Gestió de Grups d’Ajuda Mútua en Salut Mental d’Activament.

VEURE TAMBÉ

Elemento decorativo

IMPULSA

Logo SALUD MENTAL ESPAÑA

HI COL·LABORA

Logo Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad